четвер, 31 травня 2018 р.

Європейський день парків - міжнародна єдність в охороні природи.

    До європейського дня парків для відвідувачів Іванівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та старшокласників Іванівської гімназії проведена еко-година "Європейський день парків - міжнародна єдність в охороні природи".                                  Це свято організоване Федерацією Європарк, яка об'єднує охоронювані території в тридцяти шести країнах Європи.                                            День 24 травня, коли в 1909 році були створені перші дев'ять національних парків Швеції, став датою для сучасного свята парків і відзначається з 1999 року.
              В ході еко-години учасники заходу мали змогу переглянути презентацію з десяткою  унікальних парків  європейських країн, віртуально перенеслися у Францію до Діснейленду, потім в містечко Руст, що розташоване в федеральній землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини у Євро-парк. 
   Та рідну Україну, за красою природних ресурсів варто б назвати єдиним заповідним парком, що вносить красу і гармонію в життя кожного з нас, змінюючи світосприйняття на краще, дозволяють доторкнутися до витоків живої природи і наблизитися до первозданного відчуття радості життя. Учасники заходу з цікавістю переглянули Топ-10 нац. Парків України від Сергія Підмогильного.
  На завершення заходу присутнім були  нагадано, як  поводитись у парках, щоб  їх мешканці  не відчували дискомфорту після віпчинку  людей.  А ще метою заходу було  звернути увагу односельців  на природну красу, що оточує всіх нас. 
Тому кульмінацією дня парків був похід до місцевого парку відпочинку,  який у літтню пору року стає справжнім місцем паломництва.


Заповідні теритоії одні з найбільших цінностей планети. Вони накопичили в собі культурну спадщину кількох століть, тому збереження таких природних зон вважається обов'язком людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар